Sport

Sport illetve tömegsport fejlesztése

Magyarországon elmondhatjuk szeretik a sportot, ha az úgy zajlik ahogy a legtöbb ember szeretné.

Magyarországon jelenleg a futball sport egyoldalú támogatása zajlik amibe hatalmas pénzeket öltek bele. De látható eredmények nélkül zajlik a eme sportág agóniája. Közben pedig a Paraolimpián és előtte a Riói olimpián érmek sokaságát hozták haza és jeles képviselőink vannak a vizes és más sportágakban akik valóban a teljesítményükkel lettek ismertek.

A tömegsportok pedig kevés kivételtől eltekintve bizony csak legfeljebb a szintet tartják amit már sok éve megszoktunk. Igazi fejlődést azonban nem láttunk. Ezen változtatnánk.

Szeretnénk elérni azt amit nagyon sok ember szívesebben látna!!!

  • A profisportra szánt anyagiakat sokkal egyenletesebben és szétterítve a sportágak között kellene szétosztani a teljesítmények arányában. Nem kivételezve egyes sportágakat. Sehová nem vezető megoldások eddig sem és valószinüleg ezután sem fogja eredményre sarkalni azokat akik csak a pénzt látják benne. Az eredményekbe a sportoló a szivét és a lelkét is beleteszi!!!
  • A sportot mint ilyet abszolut politikamentessé kell tenni és nem befolyásolhatja semmiféle kapcsolatok az eredményességet. Csak így maradhat a sport sportnak!!!
  • Nem az elvakult gondolatok hanem a reálisan végiggondolt és alaposan átszámolt lehetőségei adják majd egy egy sport helyszinét.
  • Az eredményességet erősen befolyásoló előre kalkulalható megoldásokat és ösztönzö rendszereket kell kidolgozni, hogy a sportoló is tudja az eredménye elismerésére biztosan számíthat azt nem befolyásolja sem politikai sem vallási hovatartozása sem.
  • Természetesen mi sem támogatjuk sőt nagyon is ellenezzük különféle ajzószerek és tiltott szerek alkalmazását a sportban mert eltorzítja az emberi teljesítményt.
  • A tömegsportra mindenkinek szüksége van és támogatjuk olyan rendezvények szervezését és lebonyolítását ahol egyszerre sok embert tudunk megmozgatni. Lehet az egy kerékpáros sport vagy egy sétáló, gyalogoló tevékenységet folytató túrázók vagy másmilyen sportágak tevékenységet . Példaként a Sellyei biciklitúrát emlitem ahol egyszerre 6-700 kerékpáros teszi meg az 52 km távot olyan helyen járva ahol a Dráva folyó szépsége és a természet szépsége együtt felejhetetlen élményt ad. Vagy az amatör gyalogolók a Mecsek vagy a Mátra teljes szépségével ismerkednek. Nos az ilyen élmények adják a zamatát a túráknak.
  • Tömegsport rendezvényeket nem csak Budapesten hanem az egész országban lehetne rendezni és arra egy egész fesztivált is rálehet szervezni. Igy hasznosulna és épülne bele a mindennapjainkba.
  • A Balatont, Velencei tavat és a Tisza tavat mint kiemelt turisztikai célként kellene propagálni és minden lehetőséget kihasználni a vitorlás és más sportot sokkal erőteljesebben kihasználni. A szezonidőt szélesíteni kell hogy a turisztikai ágazatból élők is biztos bevételhez jussanak.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el